Rapport fra Nepal; Promis project 2018

By December 21, 2018 News No Comments

Julebrev fra Nepal

Under følger en rapport fra Education For Life, Nepal. Denne oppsummerer resultatene av vårt samarbeid, sammen med PROMIS AS, for 2018.

Dette har vært et utrolig spennende prosjekt og vi har nådd ut til 1000 unge jenter langt vest i Nepal. Dette er et område som er vanskelig tilgjengelig geografisk og på begge ekspedisjonene har Meena brukt 4-6 dager for å komme fram til landsbyene. Dette området ble valgt fordi her står de gamle tradisjonene svært sterkt i lokalsamfunnet.

Meena er utdannet sosialarbeider og er svært dyktig i arbeidet hun har utført. Hun rapporterer at «The freedom kits» ble mottatt med nysgjerrighet, flauhet og takknemlighet.

Mange av disse jentene har ikke hatt noen form for bind og har kun tørket seg med skjørtene sine. Dette har vært et stor hygienisk problem og mye av undervisningen gikk med på å snakke om hygiene.

I tillegg har de fått opplæring å bruke bindene vi har distribuert. Dette er tøybind som brukes om og om igjen. Mange av disse jentene har heller aldri sett eller brukt en truse.

Til tross for at dette er et stort tabu tema i Nepal, har Meena klart å skape en trygg arene for jentene hun har undervist og hun kan fortelle at jentene hadde mange spørsmål.

Som prosjektleder er jeg meget fornøyd med prosjektet. Dere har vært med på å nå jenter som har en meget tøff hverdag og bidraget deres har bedret tilværelsen for 1000 jenter. Dette har også ringvirkninger til de jentene som ennå ikke har fått menstruasjon. Disse jentene som har mottatt undervisning, vil igjen fortelle sine yngre søstre hva de har lært. Forhåpentligvis har vi nådd ut til flere 1000 jenter.
Det tar nok ennå en stund før jentene slipper å ligge ute i hytter når de menstruerer, men vi har tro på at informasjon og undervisning sakte, men sikkert kan skape endringer.

Tusen hjertelig takk for deres bidrag. Dere gjør en enorm forskjell !

Hilsen Øydis Raddum, leder Education for Life.

Leave a Reply